De vrijmarkt op Koningsdag in 2023 was zonnig. | Foto: Archief
De vrijmarkt op Koningsdag in 2023 was zonnig. | Foto: Archief Foto: Corrie van der Laan

Programma Koningsdag 2024 Leiderdorp

Algemeen

De Vrienden van het Oude Dorp, heel veel vrijwilligers en de Hollandsche Tuyn maken van Koningsdag ook dit jaar weer een feest. De plek waar jong en oud de hele dag door kan genieten van een gemoedelijke sfeer en gezelligheid. Vanaf 10.00 uur gaat de Vrijmarkt officieel open, zorg dat je op tijd een plekje hebt gevonden.

Het parcours van de Vrijmarkt ligt tussen de Hoofdstraat, Kastanjelaan, Lindelaan en Hoogmadeseweg. Het zal weer volstaan met allerlei speelgoed, kleding, boeken en wat er zoal nog meer op zolder gevonden is om te verkopen, op zoek naar een nieuwe eigenaar. Daarnaast kunnen de kinderen een strippenkaart kopen (voor een paar euro) om allerlei spelletjes, springkussens en andere activiteiten te doen. De vrolijke dansers van ID Dance Factory zullen ’s ochtends ook een aantal optredens verzorgen op het podium bij de Dorpskerk. Ook burgemeester Tjarda Struik en Oranjevereniging Voorzitter Rudo Slappendel lopen om 10.00 uur een rondje over de markt.

De toegang voor de Vrijmarkt is gratis, duurt van 10.00 uur tot 16.00 uur en is niet bedoeld voor handelaren. Deze markt wordt georganiseerd door de Vrienden van het Oude Dorp.

Trek in koffie?

Van 10.00 tot 19.00 uur is de Hollandsche Tuyn buiten geopend. Natuurlijk niet alleen voor koffie, ook voor bier, frisdrank en een wijn. Zodra de hamburgerpan aangaat, ruik je de lucht van de eerste gebakken hamburgers door de Hoofdstraat, dus aan de lekkere trek is ook gedacht.

Voor een goede muzikale beat is ook gezorgd. Jaren ’70,’80 en ’90, disco, top 40 en meezingers, voor ieder wat wils.

Muziek

Traditiegetrouw verzorgen leerlingen van stichting MOL een muzikaal uurtje in de Dorpskerk. Kom luisteren naar een concertje in Koningssfeer voor jong en oud, verzorgd door leerlingen van de Leiderdorpse muziekschool. Het speciale Koningsdagconcert start om 11.00 uur en is gratis te bezoeken.

Uit de krant