De redactieruimte van Unity.NU in Leiderdorp. | Foto: PR
De redactieruimte van Unity.NU in Leiderdorp. | Foto: PR Foto: PR Unity

Verkenner moet omroepimpasse breken

Algemeen

Een onafhankelijke verkenner vanuit de Stichting Nederlandse Lokale Publieke Omroepen (NLPO) moet de impasse tussen de producenten van de streekomroep Unity-Sleutelstad gaan breken. Dat meldt voorzitter Didos van Dam in een brief aan de medewerkers.

Vorige week werd Sleutelstad-producent Chris de Waard geschorst nadat hij een notitie naar het bestuur had gestuurd met de oproep zonder Unity verder te willen. Die notitie stuurde hij ook naar de pers. Na de schorsing besloten Sleutelstad-vrijwilligers te gaan staken.

Het bestuur laat nu weten: ‘Om de regio op de best mogelijke manier te kunnen bedienen is ons uitgangspunt nog altijd een streekomroep te vormen met inzet van beide producenten. In een uiterste poging deze optie te onderzoeken hebben wij een onafhankelijk verkenner vanuit de NLPO aangesteld.’ Die moet vaststellen of er voldoende vertrouwen is om gezamenlijk verder te gaan.

Inmiddels is De Waard weer aan het werk, ‘om het onderzoek onder zo normaal mogelijke omstandigheden te kunnen uitvoeren.’

Uit de krant