Afbeelding

Op zoek naar de herfst

dinsdag 15 november 2016 10:00

wassenaar ♦ Woensdag 19 oktober om 10.00 uur start vanaf de Parkeerplaats tegenover hotel Duinoord in Wassenaar (Wassenaarseslag 26) een excursie van Dunea/Staatsbosbeheer.

Het gebied is een zeer gevarieerd stuk duin, dat enerzijds bestaat uit bos, en anderzijds uit open duin. Daarnaast zorgen de Ganzenhoekplas, oorspronkelijk een infiltratieplas maar in 2007 teruggegeven aan de natuur, en diverse kwelplasjes voor een heel afwisselend landschap met bijbehorende flora en fauna.

Tijdens de wandeling zal vooral aandacht worden gegeven aan diverse fraaie herfstverschijnselen, zoals bladverkleuring bij planten en paddenstoelen. Daarnaast komen diverse andere aspecten van de Ganzenhoek aan de orde, zoals de historie en de waterwinning.

De wandeling duurt ruim twee uur en gaat onder meer over onverhard duin. Kosten: volwassenen € 5,- en kinderen tot 12 jaar € 3,-. Vooraf aanmelden is noodzakelijk, er kunnen maximaal vijftien personen mee. Aanmelden kan via bezoekerscentrum@dunea.nl of tel. (088) 3474849.

Locatie